Postări

Se afișează postări din aprilie, 2013

Prea tare, prea ca la tara...:))

Imagine
Pamflet in parlamentul Moldovean... "Falusul de dar al lui Filat a făcut minuni (galerie foto) Producătorii de băuturi alcoolice au reacţionat prompt la penisul de dar al lui Filat. Astfel, coniacul turnat în ambalaje ce amintesc de cadoul făcut premierului Filat de către excentricul expeledemist Fiodor Ghelici e la mare căutare. Se spune că în următorii doi ani economia Republicii Moldova va lua turaţii maxime, asta graţie producătorilor de băuturi tari, care vor profita în cea mai mare măsură de precedentul creat." Oare cati doritori de astfel de cognac sunt si la noi??? :))))

Din ciclul Barbat la Cratita astazi avem ... Cocktail cu creveti

Imagine
"Eu de obicei nu aleg crevetii prefierti, ci ii prefer pe cei cruzi, dar am o reteta numa` buna. Trebuie sa aveti grija sa ii curatati bine de impuritati. Veti vedea si in poze. E un preparat savuros si gustos si se face imediat. Ce ne trebuie pentru doua persoane: 200 g creveti Jumatate de rosie. Folosim doar pulpa Jumatate de lamaie. Folosim doar sucul. O lingura serioasa de maioneza facuta in casa Jumatate de lingura de ketchup. Sosul meu e putin americanesc Putin sos Tabasco (preferatul meu). Aveti grija ca este picant Putin chivas Sare Piper Cum am preparat eu: Am curatat frumos crevetii. Am pus rosia in apa fiarta ca sa pot sa o curat de coaja bine si sa folosesc doar pulpa si am taiat-o cubulete mici, Apoi, am amestecat maioneza cu ketchup, sos Tabasco, lamaie, sare, piper . Am pus acest sos peste creveti si am adaugat rosia si gata. Ca decor am folosit chivas si un cap de crevete. Am servit cu paine prajita. Daca aveti si un avocado puteti sa il

Din ciclul Barbat la cratita...Piure a'la Nicolai!

Imagine
     Am facut piureul a la Ni colai...(o bunatate) De ce avem nevoie? Cartofi Smantana Unt 85% grasime Sare Fierb cartofii deja curatati cu un praf de sare si apoi ii trec printr-o sita. E important sa ii treceti prin acesta sita si nu sa ii amestecaţi cu mixerul, pentru ca astfel nu ramane niciun bulgare, iar textura devine cremoasa. Dupa ce i-am pasat prin sita, adaug smantana si unt. Cat de mult din fiecare! Cu cat pun mai mult, cu atat piureul este mai gustos, iar consistenţa mai cremoasa. Secretul la un piure bun este untul. Cu cat untul este mai bun şi mai gras, cu atat piureul este mai bun. UN PONT: Gasiti unt de casa la magazinele de lactate SIBIU!!!                                                                                               La garnitura de mai sus am facut o tocanita de ciuperci! Am luat pentru prima oara ciuperci Pleurotus... Am taiat ceapa julien, am calit-o in ulei de masline, sare, piper, curry, am taiat ciupercile...totul puse intr-o oala mai